Uw brug naar?

U bent hier: Home » Informatie » Artikelen » Vanaf heden zijn al onze workshops online te volgen

Maart 2020; vanaf heden zijn al onze opleidingen online te volgen

We dachten al jaren na over hoe we digitaal moesten gaan met onze workshops en opleidingen. In alle eerlijkheid had dat misschien nog wel jaren geduurd totdat het Coronavirus dit proces in een stroomversnelling bracht. Waren altijd zoveel redenen om niet door te pakken. Waarvan de belangrijkste misschien wel was dat Lean Six Sigma toch het beste in een classroom omgeving te leren is? Ingehaald door het Coronavirus blijken er echter ook veel voordelen aan een online dienstenpakket te kleven. Online opleidingen en projectbegeleiding zijn voor TEAM Lean Six Sigma blijvertjes.

Onze workshops en opleidingen zijn vaak op dezelfde wijze opgezet. Op basis van beproefde en gewaardeerde agenda’s verzorgt de trainer/docent een inleiding over een Lean Six Sigma instrument of ander onderwerp. Vervolgens werkt men groepsgewijs aan de gevraagde deliverables. Op deze wijze ervaart men wat er moet gebeuren en daarmee de essentie van elk instrument of onderdeel. Ook maakt men geregeld een foutje en leert zodoende wat te doen in het eigen strategie- of verbeterproject.

Door het Coronovirus ging van de ene op de andere dag het slot erop. Op vrijdagmiddag wisten we dat de maandag erna een geplande in-huis Green Belt module online moest worden aangeboden. Het vehikel werd Microsoft Teams en die maandag gingen we live. De gebruikerservaringen zijn positief en we hebben de laatste dagen ook al diverse suggesties tot verbetering ontvangen. Zo blijkt een hele dag online behoorlijk uitputtend. Uitgaande van de klantenwens dus geen hele dagen meer maar een meer modulaire indeling waar elke trainee zijn of haar eigen leertempo bepaalt. En daar is gelijk het grootste voordeel duidelijk. Elke trainee bepaalt zelf in welk tempo de opleiding wordt gevolgd. Heeft wel wat gevolgen voor de inhoud van elke opleiding. En voor ons betekent het dat het moment van inschrijven niet meer bepalend is.

artikel leidinggeven aan verandering

Opleiden en Begeleiden

Onze meest gevraagd workshops en opleidingen, te beginnen met de kortere introductie workshops, Lean trainingen maar ook de Lean Six Sigma Green Belt opleiding kunnen per direct online worden gevolgd. De aanpak omvat standaard de volgende elementen:-

  1. Zelfstudie materialen
  2. Gefilmde theoretische inleidingen
  3. Huiswerkopdrachten
  4. Online 1:1 feedback van toegewezen begeleider voor huiswerkopdrachten
  5. Afsluitende toets voor het verkrijgen van een getuigschrift

Na inschrijving ontvang je de zelfstudie materialen en toegang tot de filmpjes. Huiswerkopdrachten stuur je naar je begeleider. Samen plannen jullie een 1:1 in. Tijdens de 1:1 kan je ook andere vragen stellen. Tijdens de uitwerking kun je altijd per mail vragen aan je begeleider stellen. Door deze werkwijze kan je in plaats van de case study ook een eigen “echt” project gebruiken en realiseer je direct resultaat. De doorlooptijd van het proces verschilt per opleiding. In enkele dagen tot enkele weken doorloop je je workshop of opleiding.

Indien er behoefte is aan aanvullende begeleiding on-the-job van jou of een projectteam is dat goed mogelijk. Ook deze support vindt online plaats in een Microsoft Teams omgeving. Wanneer het weer mogelijk is om elkaar fysiek te treffen, hopelijk op korte termijn, vinden voor deze variant minimaal 2 locatiebezoeken plaats. Deze kennismaking komt de samenwerking ten goede en helpt een beter begrip van de onderliggende uitdagingen.

Interesse

Als u rond deze tijd toch al overwoog een opleiding te volgen, zijn er dus voldoende redenen om door te pakken. Het is gemakkelijker geworden en tevens bieden wij u een incentive om onze nieuwe aanpak te omarmen. Deze variant is namelijk iets gunstiger geprijsd en biedt meer 1:1 interactie. U krijgt meer persoonlijke aandacht.

En hoewel de aanleiding verschrikkelijk is, begrijpen wij van veel relaties dat er in de agenda ruimte is gekomen. Omdat helaas sommige activiteiten zijn uitgesteld en met het thuiswerk is er nu meer tijd dan anders. Als we deze tijd kunnen gebruiken voor het realiseren van (toekomstige) verbetering van effectiviteit (de juiste dingen doen) en efficiëntie (de dingen juist doen) dan verdient u de investering in uw opleiding in tijd en geld snel terug.

Ga voor aanvullende informatie naar onze opleidingen pagina en zie of uw voorkeur er bij staat? Is dat niet zo, laat het ons weten want uw behoefte stuurt onze dienstontwikkeling aan.

Blijf binnen, houd afstand en blijf positief.

Auteur:Adriaan Mulder

Adriaan Mulder is oprichter en directeur van TEAM Lean Six Sigma BV en gecertificeerd Master Black Belt. Hij is bijna 30 jaar werkzaam in organisatie- en procesverbetering waarvan bijna 25 jaar in Lean en Lean Six Sigma. In die periode heeft hij in spraakmakende programma’s een leidende rol gespeeld waaronder General Electric, KPN, Caterpillar, Shell, KLM en Philips.