Uw brug naar?

U bent hier: Home » Informatie » Woordenboek

Woordenboek

EDP AUDIT
Electronic Data Processing is een verouderd woord voor wat tegenwoordig ICT (Informatie- en Communicatie Technologie) wordt genoemd. AUDIT is volgens van Dale een onderzoek naar een bedrijfsorganisatie. De samenvoeging EDP AUDIT houdt in de beoordeling en de advisering bij objecten van de informatievoorziening in een omgeving waar gebruik wordt gemaakt van ICT. Het doel hiervan is kwalitatief en/of kwantitatief een bijdrage te leveren aan een adequate organisatie van de informatievoorziening, waarbij de doelstellingen van de organisatie gerealiseerd worden.
Effect
That which was produced by a cause or combination of causes.
Effectiveness
How well a process achieves what it is designed to do
Efficiency
How well a process maximizes output for a given set of inputs.
ERP
ERP = Enterprise Resource Planning. Letterlijk betekent het een planningsysteem voor alle middelen van een organisatie. Een ERP systeem is een sofwaresysteem waar alle informatie van de organisatie in zit en waarin alle afhankelijkheden zijn gedefinieerd. Op deze wijze is het HR sytem met o.a. de salarisadministratie gekoppeld aan het financieel systeem. Voorbeelden van dit soort systemen zijn SAP, Navision en Baan.
Error or Experimental error
A statistical term that measures the level of variation in data that cannot be attributed to the independent variables in an experiment. There can be multiple sources of error such as measurement bias or random effects.
Experiment
A test under defined conditions to determine an unknown effect; to illustrate or verify a known law; to test or establish a hypothesis.
Experimental or Residual Error
Variation in observations made under identical test conditions. Also called residual error. The amount of variation which cannot be attributed to the variables included in the experiment.