Uw brug naar?

U bent hier: Home » Informatie » Woordenboek

Woordenboek

Gage R & R
Gage Repeatability and Reproducibility is a measure of a gages ability to provide the same results multiple times using different operators and tools.
GANTT
Een Gantt Chart is een staafdiagram en geeft de structuur en tijdsplanning van een project weer en wordt gebruikt als monitoring tool van een project. De Gantt Chart geeft inzicht in: projectduur op de horizontale as, in tijdseenheden (weken, maanden) benodigd voor de uitvoering van het project; Een of meerdere staven per mijlpaal voor de start- en einddatum (de doorlooptijd) van elk projectonderdeel en de verbinding tussen de projectonderdelen en mijlpaal en de onderlinge afhankelijkheid daartussen; De mijlpalen van het project op de verticale as; De verantwoordelijke en betrokken partners voor elk projectonderdeel; De mijlpalen (milestones).
Go / No-go
A often-used manufacturing technique where a tool is inserted into a gap. If it fits, the part is acceptable, “go”. If the tool does not fit, the part is unacceptable, “no-go”.
Green Belt
Een Green Belt heeft conform World-class standaarden 8-10 dagen training gehad in (Lean) Six Sigma. In een Green Belt training worden naast standaard Six Sigma projectzaken ook Lean principes behandelt. Een Green Belt kan doorgroeien naar Black Belt niveau. Coaching krijgt de Green Belt veelal van zijn/ haar (Master) Black Belt. Bij het MKB (midden- & kleinbedrijf) is een Green Belt meestal een parttime verbeterprojectleider (versus fulltime Black Belts). Een voorbeeld van een verbeterproject is het structureel reduceren van ongelukken of fouten, of het verhogen van productie, of het versnellen van een stroom facturen. Bij Multinationals is een Green Belt vaak een projectmedewerker. Een GB heeft dan niet de inhoudelijke eindverantwoordelijkheid van het project, maar levert wel een belangrijke ondersteunende bijdrage aan een relatief groot project. Dit is ook mogelijk in de rol van projectleider.
Green Belts (GB)
Responsible for delivering promised project results on a part-time basis. They are typically managers within the business. They train and coach of Yellow Belts (team members) working on their projects. They utilise and dessiminate the Lean Six Sigma tools and methods.